Quartetto di Cremona

Torsdag 19 februari kl 19.00
Italienska Kulturinstitutet
Gärdesgatan 14, Stockholm

 

Quartetto di Cremona är en av de mest omtyckta kvartetterna i Italien just nu med en framgångsrik internationell karriär. 

Kvartetten bildades år 2000 på Accademia Stauffer i Cremona. Piero Farulli från Quartetto Italiano och Hatto Beyerle från Alban Berg Quartett gick senare med, och kvartetten är nu en av de mest intressanta aktörerna på den internationella kammarmusikscenen.

Enligt kritikerna, är de arvtagare till den berömda Quartetto Italiano och de regelbundet inbjuds att uppträda i de mest prestigefyllda sammanhang, som Wigmore Hall i London, Konzerthaus i Berlin,Metropolitan Museum i New York.


Cristiano Gualco, violin
Paolo Andreoli, violin
Simone Gramaglia, viol
Giovanni Scaglione, cello


Programmet innehåller musik av 
Webern, Haydn och Beethoven.


FRI ENTRÉ, OBLIGATORISK ANMÄLAN iicstoccolma@esteri.it