FILMVISNINGAR FRÅN INSTITUTETS MEDIATEK

Den 14 april 2015 – 18.30
Italienska Kulturinstitutet
 "C.M. Lerici"  - Gärdesgatan 14 -Stockholm

FerraraDen ljuva trädgården av Vittorio De Sica (1971)

Bland de få personer som brukar besöka Finzi Contini – en gammal aristokratisk judisk familj som bor i en lyxvilla omgärdad av en stor trädgård – finns två unga män: Giorgio och Giampaolo, som är vänner till två av familjens yngsta medlemmar, Micol och Alberto. Giorgio blir våldsamt förälskad i den vackra Micol, men han märker att hon, trots att hon är snäll och trevlig mot honom, inte hyser samma känslor. Deras historia utspelar sig i slutet av 30-talet, när fascismens raslagar sprider skräck inom det italienska judiska samfundet. Baserad på romanen av Giorgio Bassani med samma titel, vann Den ljuva trädgården Oscar för bästa utländska film 1971 och en Guldbjörn på Berlins Filmfestival.