Italienska Kulturinstitutet

Torsdag 16 april kl 19.00
Italienska Kulturinstitutet
Gärdesgatan 14, Stockholm

Tekniskt oklanderliga musiker och artister som kan både uppröra och lugna. Trions musik är lika fantasifull som tekniskt korrekt och de spelar lika säkert som instinktivt.” (Lorenzo Arruga)
Estrio har sedan deras debut ansetts vara en av de bästa kammarmusikgrupperna i italien. Laura Gorna (violin), Cecilia Radic (cello) och Laura Manzini (piano) lyckas ta till sig och omtolka den italienska skolans och deras mästares (Salvatore Accardo, Rocco Filippini och Bruno Canino) traditioner.
Namnet Estrio kommer från sammanslagningen av olika begrepp: Den tyska tonarten Es, Es från den Freudianska modellen och ordet trio, som tillsammans bildar ett ord med samma konsonans som ”estro”, vilket betyder fantasins iver inom den klassiska grekiska kulturen.
Kvällens program:
Felix Mendelssohn-Bartholdy
- Trio nr. 2 i C-moll op. 66
- Trio nr. 1 i D-moll op. 49
Fabio Vacchi
- Orna buio ciel

FRI ENTRÉ, OBLIGATORISK ANMÄLAN
iicstoccolma@esteri.it