30 ÅR EFTER ITALO CALVINOS DÖD

Onsdag 27 maj kl 18.00
Italienska Kulturinstitutet
Gärdesgatan 14, Stockholm
 

I verket utvecklar Calvino tankarna kring de fem litterära värden som låg honom närmast hjärtat. Detta gör det möjligt för oss att följa tråden i hans inre bibliotek genom hans verkliga bibliotek och på så vis återbygga hans poesi. Det ger även möjligheten att reflektera kring hans tankars och förutsägelsers aktualitet nu när det andra årtusendet är inne på sitt femtonde år. Deltagare: Sara Danius (Stockholms universitet, Svenska Akademien), Laura Di Nicola (La Sapienza-universitetet i Rom), Cecilia Schwartz (Stockholms universitet). 
Under mötet läser Sara Hussdelar av verket (i original och i översättning till svenska) och vi kommer även visa en del filmklipp.
Översättning (italienska till svenska och vice versa)