Konsert till minne av Fabrizio De André

"De André har aldrig varit på modet. Och faktiskt så tar modet, ombytligt till sin natur, slut. De Andrés sånger består." (Nicolas Piovani)

Fabrizio De André har, för de äldsta bland oss, varit den omoderne sångaren, den obekväme poeten, trubaduren, därför att han aldrig har varit ombytlig, även om han var likställd Giorgio Gaber, Luigi Tenco och ett fåtal andra och långt framför ytterligare många andra.

Vi har haft ett flertal uppmärksammanden till hans ära sedan hans död den 11 januari 1999. Dock aldrig i Stockholm. Det är på initiativ av Consigliere Pierluigi Ferraro som, frånsett att vara en erkänd diplomat även är en erkänd musiker, som det nu organiseras en konsert: Non al denaro Non all'amore Né al cielo (Inte till pengarna Inte till kärleken Inte heller till himlen).

Evenemanget äger rum under två kvällar den 12:e och den 13:e februari 2016 på Teater Reflex, Kärrtorpsplan klockan 18.30. Priset, för att försöka täcka kostnaderna är 180sek för vuxna och 100sek för barn över 12 år.

Föreställningen som har en längd på cirka 90-100 minuter presenteras av en gupp på 13 artister, sex italienska och sju svenska; bland vilka även den klassiske gitarristen Pierluigi Ferraro. Ett flertal instrument bidrar till en dynamisk konsert (trummor, bas, keyboard, elektrisk piano, elgitarr, akustisk gitarr, tolvsträngad gitarr, mandolin, violin, fiol och saxofon). 

Bland de svenska artisterna finns Katarina Hallgren som kommer framföra några av De Andrés sånger på svenska. Katarina har mottagit ordern Cavaliere dell-Ordine Stella d'Italia, av den italienska ambassadören i Stockholm, för att ha spridit De André musik i Sverige.

Vi önskar organisatörerna och musikerna en stor succé bland publik och kritiker. Dessa evenemang händer inte ofta.